Megkezdődött Magyaratád Község Önkormányzatának ellenőrzése

2017-10-12 17:00:00   |   Feltöltötte: Rácz Sándor

Az Állami Számvevőszék megújított programmal folytatja az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének, illetve egyes befektetési tevékenységeinek ellenőrzését.

Az Állami Számvevőszék feladata, hogy értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét. Ennek jegyében folyamatosan ellenőrzi az önkormányzatok belső kontrollrendszerét, mivel a belső kontrollrendszer magába foglalja mindazon szabályokat, eljárásokat, gyakorlati módszereket és szervezeti struktúrákat, kockázatkezelési technikákat, kontrolltevékenységeket, amelyek segítséget nyújtanak a szervezetnek céljai eléréséhez.

Az ellenőrzésnek az is célja, hogy megvizsgálja az önkormányzatnál érvényesül-e az integritási szemlélet, és ennek megfelelően kiépítették-e az integritás kontrollrendszert.

 

A befektetési tevékenység ellenőrzése során áttekintjük a döntéshozatali, és a döntés végrehajtási eljárást is, az egyes befektetések számviteli elszámolását, azok nyilvántartását valamint azt, hogy az önkormányzatnál lefolytatott belső és külső ellenőrzések támogatták-e a befektetési tevékenységek szabályszerű végzését.

 

Az Állami Számvevőszék Elnöke jóváhagyta az ellenőrzési programot, az ellenőrzésben résztvevő számvevők elkezdték a felkészülést az ellenőrzés végrehajtására.

 

Az Állami Számvevőszék Elnöke tájékoztatta Magyaratád Község Önkormányzata polgármesterét és a Magyaratád Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjét az ellenőrzés megkezdéséről. A tájékoztatással egyidejűleg az ellenőrzött szervezetek vezetői részére az ellenőrzési program is megküldésre került.

 

 

Szalayné Ostorházi Mária
ellenőrzésvezető