Megkezdődött két országos nemzetiségi önkormányzat utóellenőrzése

2018-06-01 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

A jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött az Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése keretében az Országos Ruszin Önkormányzat és a Bolgár Országos Önkormányzat ellenőrzésére való felkészülés.

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők megkezdték az Országos Ruszin Önkormányzat és a Bolgár Országos Önkormányzat utóellenőrzésére való felkészülést, melynek során megismerik az ellenőrzési programot, a sajátos jogszabályi környezetet, az ellenőrzött nemzetiségi önkormányzat alapdokumentumait, tevékenységét. Az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról a számvevők vizsgával adnak számot.

 


Az Állami Számvevőszék célja jelen utóellenőrzés keretében annak megítélése, hogy a korábbi számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban az ellenőrzött szervezet által készített intézkedési tervben foglaltak végrehajtása megtörtént-e. Az utóellenőrzés során kitérnek az intézkedési tervben foglalt előírt határidők betartásának ellenőrzésére, valamint arra, hogy az ellenőrzött szerv vezetője eleget tett-e az ÁSZ elnökének figyelemfelhívásában foglalt intézkedési kötelezettségének.


Az utóellenőrzés a hiányosságok feltárásával, azok megszüntetésére vonatkozó javaslatokkal hozzájárul a közpénzek átlátható, szabályszerű felhasználásához.

Jánosi István
ellenőrzésvezető