Megkezdődött az Országos Horvát Önkormányzat utóellenőrzése

2018-05-09 15:00:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

A jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött az Országos Horvát Önkormányzat utóellenőrzésére való felkészülés.

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők megkezdték az Országos Horvát Önkormányzat utóellenőrzésére való felkészülést, melynek során megismerik az ellenőrzési programot, a sajátos jogszabályi környezetet, az ellenőrzött nemzetiségi önkormányzat alapdokumentumait, tevékenységét. Az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról a számvevők vizsgával adnak számot.

 

Az Állami Számvevőszék célja jelen utóellenőrzés keretében annak megítélése, hogy a korábbi számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban az ellenőrzött szervezet által készített intézkedési tervben foglaltak végrehajtása megtörtént-e. Az utóellenőrzés során kitérnek az intézkedési tervben foglalt előírt határidők betartásának ellenőrzésére, valamint arra, hogy az ellenőrzött szerv vezetője eleget tett-e az ÁSZ elnökének figyelemfelhívásában foglalt intézkedési kötelezettségének.

 

Az utóellenőrzés a hiányosságok feltárásával, azok megszüntetésére vonatkozó javaslatokkal hozzájárul a közpénzek átlátható, szabályszerű felhasználásához.

 

Dr. Jakab Kornél
ellenőrzésvezető