Megkezdődött az EUTAF ellenőrzése

2018-02-09 15:00:00   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési tervének megfelelően 2018. január 29-én megkezdte a központi alrendszer egyes intézményei pénzügyi és vagyongazdálkodásának ellenőrzése keretében az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság ellenőrzését

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött a felkészülés a Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság gazdálkodásának és vagyongazdálkodásának ellenőrzésére.

 


Az államháztartás központi alrendszerének közpénz felhasználása, az intézmények által ellátott közfeladatok sokrétűsége, valamint a feladatellátásához rendelt vagyon nagyságrendje indokolja, hogy az ÁSZ ellenőrzéseket folytasson az intézmények pénzügyi és vagyongazdálkodási területén.

 

Az ellenőrzés kezdeti szakaszában az ÁSZ adatszolgáltatásra kérte fel az intézményt és irányító szervét, amelyek alapján megkezdődhet az ellenőrzés.

 

A felkészülés időszakában a számvevők megismerik a szervezet tevékenységét, az irányító joggyakorlók körét, a gazdálkodásukra ható tényezőket, valamint a vonatkozó jogszabályi előírásokat. A számvevők elvégzik a beküldött dokumentumok feldolgozását, felülvizsgálatát, valamint folyamatosan készülnek az ellenőrzési feladatok teljesítésére.

 

Az ÁSZ Hírportálon rendszeres időközönként tájékoztatást adunk az ellenőrzés előrehaladásáról.

 

Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető