Megkezdődött a munkaanyagok készítése két alapítványnál

2018-12-27 11:03   |   Feltöltötte: Terleczkyné Dr. Eisele Edit

A Félúton Alapítvány és az Egyenlő Esélyekért Alapítvány ellenőrzése új szakaszba lépett, megkezdődött az ellenőrzési program szempontjai szerint a munkaanyagok összeállítása.

A Félúton Alapítvány szenvedély- és pszichiátriai betegek bentlakásos és otthon-közeli formában történő gondozását végzi. Az Egyenlő Esélyekért Alapítvány halmozottan sérült és fogyatékos személyek rehabilitációjával, a társadalomba való beilleszkedésük elősegítésével foglalkozik. Mindkét alapítvány a tevékenysége ellátásához a költségvetésből támogatásban részesült.


Az ellenőrzés során az Állami Számvevőszék külső szakértők munkáját is igénybe veszi. A számvevők és szakértők az ellenőrzési program alapján arra keresik a választ, hogy a két alapítvány működési környezete szabályszerű volt-e, így biztosított volt-e a támogatások átlátható felhasználása, a támogatásokat szabályszerűen fordították-e az intézményeik működtetésére. Fényt derítenek továbbá arra, hogy az alapítványok a közpénzek felhasználásáról a nyilvánosság előtt elszámoltak-e.


A számvevők és szakértők szakmailag megalapozott megállapításaikat a jogszabályi előírások és az ellenőrzött szervezetek által beküldött dokumentumok alapján teszik meg.

 

Terleczkyné dr. Eisele Edit
ellenőrzésvezető