Megkezdődött a Csapó Dániel Szakgimnázium ellenőrzése

2018-12-08 11:00   |   Feltöltötte: Dézsiné Kis Hajnalka

A költségvetési szervek vagyongazdálkodásának, integritás és belső kontrollrendszerének ellenőrzése keretében megkezdődött a AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ellenőrzése.

Az Állami Számvevőszék ellenőrzi a költségvetési szervek gazdálkodását, működését, hogy megállapításaival támogassa az ellenőrzött szervezetek szabályszerű gazdálkodását, javaslataival elősegítse az Alaptörvényben megfogalmazott alapvetések érvényesülését a szervezetek szintjén.


Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött a felkészülés az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ, Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ellenőrzésére.


Az ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az ellenőrzött szervezet belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése, vagyongazdálkodása valamint az irányítószerv feladatellátása szabályszerű volt-e.


 

Az ellenőrzés lefolytatására való felkészülés keretében az ellenőrzést végző számvevők megismerik a jóváhagyott ellenőrzési programot, valamint megkezdik a már beérkezett dokumentumok felülvizsgálatát.

 

Dézsiné Kis Hajnalka

ellenőrzésvezető