Megkezdődött a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium ellenőrzése

2018-12-08 10:00   |   Feltöltötte: Dézsiné Kis Hajnalka

A költségvetési szervek vagyongazdálkodásának, integritás és belső kontrollrendszerének ellenőrzése keretében megkezdődött a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ellenőrzése.

Az Állami Számvevőszék ellenőrzi a költségvetési szervek gazdálkodását, működését, hogy megállapításaival támogassa az ellenőrzött szervezetek szabályszerű gazdálkodását, javaslataival elősegítse az Alaptörvényben megfogalmazott alapvetések érvényesülését a szervezetek szintjén.


Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött a felkészülés a Bedő Albert Erdészeti Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium ellenőrzésére.


Az ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az ellenőrzött szervezet belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése, vagyongazdálkodása valamint az irányítószerv feladatellátása szabályszerű volt-e.

 

 

Az ellenőrzés lefolytatására való felkészülés keretében az ellenőrzést végző számvevők megismerik a jóváhagyott ellenőrzési programot, valamint megkezdik a már beérkezett dokumentumok felülvizsgálatát.

 

Dézsiné Kis Hajnalka

ellenőrzésvezető