Megfelelő intézkedési tervek

2018-11-05 13:06:00   |   Feltöltötte: Kántor Ilona

Az Állami Számvevőszék megfelelőnek értékelt öt önkormányzati és három állami tulajdonban lévő gazdasági társaság és a tulajdonosi joggyakorló által megküldött intézkedési tervet.

Az Állami Számvevőszék megfelelőnek értékelte az önkormányzati tulajdonban lévő Berek-Víz Szolgáltató Üzemeltető és Kereskedelmi Kft., a Cervinus Teátrum Művészeti Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetői és tulajdonosi joggyakorlói által, továbbá a Somogyjádi Sportcsarnok Létesítmény– és Településüzemeltető és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft., az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő Üzemeltető és Szolgáltató Zrt. tulajdonosi joggyakorlója, valamint a Komáromi Városgazda Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője által megküldött intézkedési terveket. Megfelelőnek értékelte továbbá az állami tulajdonban lévő Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Zrt., a Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft., valamint a Bányavagyon-hasznosító Nonprofit Közhasznú Kft. jelentéséhez készített intézkedési terveket.


Az ÁSZ a jelentésekben a szabályozási hiányosságok, illetve a gazdálkodás gyakorlatában előfordult hibák, hiányosságok, szabálytalanságok megszüntetése érdekében javaslatokat fogalmazott meg a társaságok vezetői és a tulajdonosi joggyakorlók számára. Az érintettek elkészítették intézkedési tervüket és megküldték az ÁSZ részére.


Az intézkedési tervek a jelentésekben tett megállapításokkal és javaslatokkal összhangban határozták meg a tervezett intézkedéseket, végrehajtandó feladatokat, továbbá a felelősöket és a határidőket. A megküldött intézkedési terveket az ÁSZ felülvizsgálta, az abban foglaltakat alkalmasnak találta a feltárt hiányosságok megszüntetésére. Az ÁSZ elnöke levélben tájékoztatta a gazdasági társaságok és a tulajdonosi joggyakorló szervezetek vezetőit az intézkedési tervek megfelelőségéről, egyben felhívta az ellenőrzöttek figyelmét, hogy az intézkedési tervek végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.

Dr. Horváth Margit
felügyeleti vezető