Megfelelő intézkedési terv az Országos Lengyel Önkormányzatnál

2018-12-27 15:43   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola intézményvezetőjének és az Országos Lengyel Önkormányzat elnökének intézkedési terve összhangban van a számvevőszéki jelentés megállapításaival és javaslataival.

Az országos nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában lévő intézmények gazdálkodásának ellenőrzése keretében került sor a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola 2014. január 1-jétől 2016. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozó ellenőrzésére.


A Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola működésének ellenőrzéséről készült jelentésben foglalt megállapításokhoz kapcsolódóan a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola intézményvezetőjének és az Országos Lengyel Önkormányzat elnökének intézkedési tervet kellett összeállítani, amit az Állami Számvevőszék (továbbiakban: ÁSZ) részére határidőben megküldtek.


Az intézkedési terv a megállapításokkal és javaslatokkal összhangban meghatározta a teendőket, továbbá a felelősöket és a határidőket. A megküldött intézkedési tervet az ÁSZ felülvizsgálta, az abban foglaltakat alkalmasnak találta a feltárt hiányosságok megszüntetésére. Az ÁSZ elnöke levélben tájékoztatta az intézményvezetőt és az elnököt az intézkedési terv megfelelőségéről, egyben felhívta a figyelmüket, hogy az intézkedési terv végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.

 

Varga Edit
felügyeleti vezető
Dékány-Lovász Julianna
számvevő gyakornok