Megfelelő egy állami gazdasági társaság intézkedési terve

2018-10-03 16:06:00   |   Feltöltötte: Beck Éva

Elfogadta az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. ellenőrzéséhez kapcsolódó intézkedési tervet.

Az állami tulajdonú társaságok gazdálkodásának ellenőrzése keretében került sor a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft ellenőrzésére a 2012-2016. időszakra vonatkozóan.


Az ellenőrzés többek között kiterjedt az állami tulajdonban lévő gazdasági társaság gazdálkodására, kiemelten vagyongazdálkodási tevékenységére, a tulajdonosi jogok gyakorlására.

 

Az intézkedési terv a megállapításokkal és javaslatokkal összhangban határozta meg a teendőket, továbbá a felelősöket és a határidőket. A megküldött intézkedési tervet az ÁSZ felülvizsgálta, az abban foglaltakat alkalmasnak találta a feltárt hiányosságok megszüntetésére. Az ÁSZ elnöke levélben tájékoztatta az ügyvezetőt az intézkedési terv megfelelőségéről, egyben felhívta az ellenőrzött szervezet vezetőjének a figyelmét, hogy az intézkedési terv végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.


Az ellenőrzéséről szóló ÁSZ-jelentés az interneten a www.asz.hu oldalon érhető el.

Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető