Megfelelő az Országos Idegennyelvű Könyvtár intézkedési terve

2018-11-23 10:49   |   Feltöltötte: Biró Csaba

Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy az Országos Idegennyelvű Könyvtár főigazgatójának intézkedési terve összhangban van a számvevőszéki jelentés megállapításaival és javaslataival.

A nyilvános könyvtári ellátás működésének ellenőrzése keretében került sor az Országos Idegennyelvű Könyvtár 2014. január 1-jétől 2016. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozó ellenőrzésére.

 

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár működésének ellenőrzéséről készült jelentésben foglalt megállapításokhoz kapcsolódóan a könyvtár főigazgatójának intézkedési tervet kellett összeállítani, amit az ÁSZ részére határidőben megküldött.

 

Az intézkedési terv a megállapításokkal és javaslatokkal összhangban meghatározta a teendőket, továbbá a felelősöket és a határidőket. A megküldött intézkedési tervet az ÁSZ felülvizsgálta, az abban foglaltakat alkalmasnak találta a feltárt hiányosságok megszüntetésére. Az ÁSZ elnöke levélben tájékoztatta a főigazgatót az intézkedési terv megfelelőségéről, egyben felhívta az ellenőrzött szervezet vezetőjének a figyelmét, hogy az intézkedési terv végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.

 

Varga Edit

felügyeleti vezető

 

Biró Csaba

számvevő