Megfelelő a nemzetiségi iskola intézkedési terve

2018-11-23 11:08   |   Feltöltötte: Biró Csaba

Az Állami Számvevőszék (továbbiakban: ÁSZ) megállapította, hogy a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatójának az intézkedési terve összhangban van a számvevőszéki jelentés megállapításaival és javaslataival.

Az országos nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában lévő intézmények gazdálkodásának ellenőrzése keretében került sor a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (továbbiakban: iskola) 2014. január 1-jétől 2016. december 31-ig terjedő időszakra vonatkozó ellenőrzésére.

 

Az iskola működésének ellenőrzéséről készült jelentésben foglalt megállapításokhoz kapcsolódóan az iskola igazgatójának intézkedési tervet kellett összeállítani, amit az ÁSZ részére határidőben megküldött.

 

Az intézkedési terv a megállapításokkal és javaslatokkal összhangban meghatározta a teendőket, továbbá a felelősöket és a határidőket. A megküldött intézkedési tervet az ÁSZ felülvizsgálta, az abban foglaltakat alkalmasnak találta a feltárt hiányosságok megszüntetésére. Az ÁSZ elnöke levélben tájékoztatta az iskola igazgatóját az intézkedési terv megfelelőségéről, egyben felhívta az ellenőrzött szervezet vezetőjének a figyelmét, hogy az intézkedési terv végrehajtását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti.

 

Varga Edit

felügyeleti vezető

 

Biró Csaba

számvevő