Lezárult két önkormányzati gazdasági társaság ellenőrzése

2018-11-26 10:05   |   Feltöltötte: Nyéki Melinda

Az Állami Számvevőszék lezárta a Bodrogközi Járóbeteg Szakrendelő Nonprofit Kft. és a Kiskunmajsai Kistérségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. ellenőrzéseit. A javaslatokat megalapozó megállapításokra készített intézkedési terveket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tudomásul vette.

Az ÁSZ a Bodrogközi Járóbeteg Szakrendelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tizenegy javaslatot fogalmazott meg a gazdálkodás, vagyongazdálkodás és az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének szabályszerűsége érdekében. A közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervvel és a javadalmazási szabályzattal kapcsolatos szabályozási kötelezettség teljesítése, valamint a Bodrogközi Járóbeteg Szakrendelő Nonprofit Kft. beszámolóinak szabályszerű jóváhagyása érdekében Cigánd Város Önkormányzata polgármesterének négy javaslat került megfogalmazásra.


Az ÁSZ a Kiskunmajsai Kistérségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetőjének hat javaslatot fogalmazott meg a gazdálkodás, vagyongazdálkodás, valamint a közzétételi és adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének szabályszerűsége érdekében. A tulajdonosi jogok szabályszerű gyakorlása érdekében Kiskunmajsa Város Önkormányzata polgármesterének egy javaslatot tett.


A javaslatokat megalapozó megállapításokra a társaságok ügyvezetői, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzatok polgármesterei által összeállított és megküldött intézkedési tervek összhangban állnak az ÁSZ jelentések megállapításaival és javaslataival, amelyeket az ÁSZ tudomásul vett, és erről írásban tájékoztatta az ügyvezetőket és a polgármestereket. A két ellenőrzés ezzel lezárult, azonban az ÁSZ utóellenőrzések keretében ellenőrizheti az intézkedési tervekben foglaltak megvalósítását.


Az ellenőrzésekről készült jelentések a társaságok nevére kattintva érhetők el:  Bodrogközi Járóbetetg Szakrendelő Nonprofit Kft., Kismajsai Kistérségi Közszolgáltató Nonprofit Kft., a megjelent sajtó-összefoglalók pedig itt és itt érhetők el.

 

Pető Krisztina
felügyeleti vezető