Közszolgáltatási elemző képzés diplomaosztóján jártunk

2019-02-12 12:59   |   Feltöltötte: Gyaraki Henriette
Utoljára frissítve: 2019-02-12 15:20

Az Állami Számvevőszék 2017/2018-as tanévben végzett munkatársai a Miskolci Egyetem nyilvános ünnepi Egyetemi Szenátusi Ülése keretében vették át közszolgáltatási elemző szakközgazdász diplomájukat. Az ÁSZ stratégiájában megfogalmazott célja, hogy olyan szervezetté váljon, amely képes megfelelni a kor kihívásainak, alkalmazkodni tud a változásokhoz, és ezzel valóban a társadalom egészének hasznára tud tenni. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy a számvevők fejlesszék a közszférára vonatkozó tudásukat, és aktuális ismeretekkel rendelkezzenek.

Az ünnepségen Domokos László a Miskolci Egyetem Szenátusa által az egyetem alapításának 70. évfordulója alkalmából kibocsátott emlékérmet vett át és köszöntötte a friss diplomásokat.

 

Az Állami Számvevőszéknek az volt a tapasztalata, hogy a magyar közgazdászképzés elsősorban a versenyszférában való elhelyezkedésre készíti fel a hallgatókat. Ezért a Miskolci Egyetemmel egy olyan együttműködési megállapodást kötöttünk, amelynek keretében az Egyetem Gazdaságtudományi Kara nemcsak a Számvevőszék, hanem az egész közszféra számára szükséges és vonzó képzéseket indít - emelti ki beszédében az ÁSZ elnöke.

 

Domokos László elnök - Állami Számvevőszék

 

Az ÁSZ és a Miskolci Egyetem 2015-ben kötött együttműködési megállapodásának célja a közpénzekkel és közvagyonnal való gazdálkodás színvonalának javítása, a közfeladat-ellátási, teljesítménymérési és –értékelési, a közszolgáltatási rendszerek működésére vonatkozó ismeretek bővítésének és a kutatás feltételeinek megteremtése. Ennek érdekében közös, a Miskolci Egyetem szervezetén belül működő kihelyezett intézeti tanszéket hoztak létre. 2016. szeptemberében indult az első közszolgáltatási teljesítmény elemző szakirányú továbbképzés, ahol a teljesítmény elemzése és mérése mellett az integritás és etikai kérdések is nagy hangsúlyt kaptak.

 

Diplomaosztó - Miskolci Egyetem - Állami Számvevőszék

 

A Miskolci Egyetem és az ÁSZ együttműködésének minden jelenlévőhöz szóló üzenete van. Azt üzeni, hogy a közszféra intézményeinek is folyamatosan meg kell újulniuk, tanuló szervezetté kell válniuk, munkatársaiknak állandóan képezniük kell magukat. erősítette meg köszöntőjében Domokos László.

 

A közszolgáltatási teljesítmény elemző képzés követelményeit a 2016/17-es tanévben 24 számvevő, a 2017/18-as tanévben 23 számvevő teljesítette. A képzés a 2018/19-es tanévben is tovább folytatódik, ebben a tanévben már nemcsak az ÁSZ, hanem az ellenőrző szervezetek közül az EMMI, a KEHI a MÁK és az MNB munkatársai részvételével.

 

Munkatársainknak gratulálunk!

 

Dankó Csilla

  Gyaraki Henriette

 Számvevői iroda