Közérdekű bejelentések 2018. szeptember hónapban

2018-10-13 10:07:00   |   Feltöltötte: Dr. Pálmai Gergely

Az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) beérkező közérdekű bejelentések vagy panaszjelzések elintézési rendjét az ÁSZ törvény, a Panasztörvény illetőleg az ÁSZ belső szabályzatai határozzák meg. Az ÁSZ ellenőrzési tevékenységét az elnöke által jóváhagyott ellenőrzési terv alapján végzi. Az ÁSZ a hozzá érkezett jelzések alapján a tudomására jutott adatokat, tényeket a folyamatban lévő ellenőrzései keretében vagy ellenőrzéseinek tervezése során hasznosítja.

2018. szeptember hónapban a 12 darab beérkezett egyedi bejelentés közül 4 esetben került sor hatásköri áttételre családtámogatási; foglalkoztatási jogviszonnyal kapcsolatos; illetőleg európai uniós támogatási szerződéshez kapcsolódó jogkövetkezményi ügyekben, míg 1 esetben a hatásköri áttételtől eltekintettünk, mert a panaszjelző eredetben a hatáskörrel rendelkező intézmény részére küldte meg jelzését, az ÁSZ-hoz pedig csak másolatban.


Az alábbi grafikon szemlélteti az ÁSZ által hasznosított, 2018 szeptemberében érkezett közérdekű bejelentések számának alakulását összehasonlítva az előző hónapok adataival:

 

Közérdekű bejelentések 2018. szeptember hónapban

 

A hasznosított bejelentések kampánytámogatással, színház, illetve kórház ellenőrzésével voltak kapcsolatosak.

 

2018 szeptemberében összesen 6 darab közérdekű adatigénylés érkezett az Állami Számvevőszékhez, melyek döntően az Állami Számvevőszék egészségügyi intézményeket érintő ellenőrzéseivel voltak kapcsolatban.

 

dr. Pálmai Gergely, osztályvezető

Elnöki titkárság és igazgatási osztály