Kistelekről nem érkezett észrevétel

2018-07-05 11:02:00   |   Feltöltötte: Federics Adrienn

A Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült jelentéstervezethez nem tett észrevételt a társaság ügyvezetője, illetve a társaság feletti tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat polgármestere.

 

Az Állami Számvevőszék a törvényi előírásoknak megfelelően megküldte a Kistelek Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. ellenőrzéséről szóló jelentéstervezetet a társaság ügyvezetőjének és a tulajdonos önkormányzat polgármesterének.


A Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. területi kötelezettségű OEP finanszírozott szakorvosi járóbeteg, valamint egynapos sebészeti ellátást biztosított a Kisteleki kistérség lakossága számára, amely közfeladatnak minősült. Az ÁSZ az önkormányzati tulajdonban lévő társaság 2013-2016 közötti vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzését végezte el.

 


 

Az ellenőrzöttek az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napig élhettek észrevételezési jogukkal. A társaság ügyvezetője arról tájékoztatta levelében az ÁSZ elnökét, hogy a jelentésben foglalt megállapításokkal egyet értenek, és a javaslatokkal összefüggésben intézkedési tervet készítenek. A tulajdonos önkormányzat polgármestere nem élt észrevételezési jogával. A jóváhagyott ütemtervben foglaltak szerint megkezdődött a jelentés kiadmányozásának és nyilvánosságra hozatalának előkészítése.

Klinga László
felügyeleti vezető