Kiber- és információbiztonság az ellenőrzések szolgálatában

2018-04-16 16:05   |   Feltöltötte: Kispéter Adél

Az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezete (EURORAI) szemináriumot szervez, amelynek témája a kiber- és információbiztonság, valamint az ehhez kapcsolódó számítógépes és információbiztonsági technológiák számvevőszéki alkalmazásához kapcsolódó jó gyakorlatok megosztása. A rendezvényen az ÁSZ is képviselteti magát.

Az EURORAI a közszférát ellenőrző és regionális szinten működő intézmények együttműködési rendszerét jelenti Európában. Az EURORAI-on belüli együttműködés jellemzően szakmai megbeszélések, kongresszusok, szemináriumok keretében valósul meg. A szervezet évente két alkalommal szervez szemináriumot a regionális ellenőrző intézmények tevékenységéhez kapcsolódó valamely szakmai témában.


Az idei első nemzetközi rendezvényt 2018. április 18-20. között rendezik meg, amelynek fókuszában a „A számítógépes és információbiztonsági ellenőrzés” áll. A kiberbiztonság kiemelt fontossággal bír, mivel egyike a legnagyobb kockázatot hordozóknak bármely nemzet, legfőképpen a fejlett országok esetében, magas a bekövetkezés kockázata.

 


Összesen kilenc előadó osztja meg ellenőrzési tapasztalatait a témához kapcsolódóan a számvevőszékek képviseletében. A prezentációkban bemutatásra kerülnek az elmúlt évek innovációi, ellenőrzésekkel kapcsolatban szerzett tapasztalatok.

 

Kispéter Adél
Kommunikációs és Kapcsolattartási Osztály