Kézmű Nkft.-től nem érkezett észrevétel

2018-10-07 08:40:00   |   Feltöltötte: Federics Adrienn

A KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült jelentéstervezethez nem tett észrevételt a társaság ügyvezetője, illetve a társaság feletti tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

 

Az Állami Számvevőszék a törvényi előírásoknak megfelelően megküldte a KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. ellenőrzéséről szóló jelentéstervezetet a társaság ügyvezetőjének és a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának.


A társaságot a megváltozott munkaképességű személyek egészségi állapotának megfelelő munkahelyi környezetben megvalósuló foglalkoztatásának elősegítése céljából alapította a Magyar Állam. A társaság alapcél szerinti közhasznú tevékenysége a megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációs foglalkoztatása, amelynek keretében a főtevékenysége konfekcionált textiláru gyártása, de nagy tételben készített vegyesipari termékeket és sportszereket is.

 


Az ellenőrzöttek az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napig élhettek észrevételezési jogukkal. A társaság ügyvezetője arról tájékoztatta levelében az ÁSZ elnökét, hogy a jelentésben foglalt megállapításokat nem vitatta, megállapításainkat megerősítette. A tulajdonosi joggyakorló MNV Zrt. írásban jelezte, hogy a jelentéstervezetre nem kíván észrevételt tenni. A jóváhagyott ütemtervben foglaltak szerint megkezdődött a jelentés kiadmányozásának és nyilvánosságra hozatalának előkészítése.

 

Klinga László
felügyeleti vezető