Kezdődik a nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése

2018-10-10 14:51:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési programja alapján megkezdődött a nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése keretében a Budavári Kapu Behajtási Rendszert Üzemeltető Kft. és az EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság ellenőrzésére való felkészülés.

A nemzeti tulajdonú gazdálkodó szervezetek ellenőrzése kiemelten fontos a vagyon megőrzése, megóvása érdekében, amelyekkel szemben alapvető követelmény, hogy gazdálkodásuk, működésük szabályszerű, az általuk szolgáltatott adatok minél megbízhatóbbak legyenek.


Az Állami Számvevőszék az ellenőrzés előkészítése keretében tájékoztatta az ellenőrzés megindításáról a két budapesti székhellyel rendelkező társaságot, valamint tulajdonosi joggyakorlóit, a Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzatot és Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatát.


A felkészülés időszakában a számvevők elvégzik a beküldött dokumentumok felülvizsgálatát, valamint folyamatosan készülnek az ellenőrzési feladatok teljesítésére. Az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról a számvevők vizsgával adnak számot.

Valastyánné dr. Vízhányó Júlia
ellenőrzésvezető