Két utóellenőrzésben készültek el munkaanyagok

2018-07-06 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a korábbi számvevőszéki jelentésben megfogalmazott javaslatok alapján elfogadott intézkedési terv végrehajtásának értékelését tartalmazó számvevői munkaanyagaikat a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata és a Szerb Országos Önkormányzat utóellenőrzése keretében.

A számvevők az utóellenőrzés során a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatától és a Szerb Országos Önkormányzattól beérkezett dokumentumokat és adatokat használták fel és azt értékelték, hogy a korábbi számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezetek végrehajtották-e.

 

 

Ezáltal megítélhetővé válik, hogy a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata és a Szerb Országos Önkormányzat kellő hatékonyságú lépéseket tett-e a korábbi számvevőszéki jelentésben megfogalmazott szabálytalanságok megszüntetésére.

 

A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében adják át az ellenőrzésvezetőnek, aki ezt követően megkezdi a jelentéstervezetek összeállítását.

Dr. Jakab Kornél
ellenőrzésvezető