Két utóellenőrzés helyszínen elkészültek a számvevői munkaanyagok

2018-09-14 13:28   |   Feltöltötte: Bálint Kálmán Kadocsa

A számvevők az ütemezésnek megfelelően elkészítették a munkaanyagokat Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága és Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága utóellenőrzése során.

Az utóellenőrzés célja annak értékelése, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e.


Az ellenőrzött szervezet által elektronikusan szolgáltatott adatok, dokumentumok ellenőrzése befejeződött. Ennek keretében az ellenőrzési szempontokhoz rendelt munkalapok kitöltésre kerültek, valamint értékeléseiket a számvevők írásba foglalták. A számvevői munkaanyagok elkészítése során a számvevők az Ellenőrzési Programban meghatározott célokat és szempontokat vették figyelembe. A megállapítások tényszerűek, dokumentumokkal és jogszabállyal alátámasztottak.


Az elkészült számvevői munkaanyagok a „négy szem” elvű felülvizsgálatot követően kerültek véglegesítésre, amelyeket átadás-átvételi eljárás keretében átadtak az ellenőrzésvezetőnek. Az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagok alapján készíti el a számvevőszéki jelentéstervezetet.

 

Bálint Kálmán Kadocsa
ellenőrzésvezető