Két önkormányzatnál elkészültek a számvevői munkaanyagok

2018-09-07 12:48   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Vizsoly Község Önkormányzata és Olasz Község Önkormányzata vonatkozásában a számvevők a számvevői munkaanyagokat elkészítették és ezt követően ezeket átadták az ellenőrzésvezető részére.

 

Az önkormányzatok integritására és belső kontrollrendszerére vonatkozó témacsoportos ellenőrzések kapcsán a számvevők az ellenőrzésre való felkészülést követően megkezdték Vizsoly Község Önkormányzata és Olasz Község Önkormányzata által rendelkezésre bocsátott dokumentumok áttekintését. A számvevők a dokumentáltság, a célra tartottság és az objektivitás szem előtt tartásával az ellenőrzési bizonyítékokat feldolgozták, majd a dokumentumokból levont következtetéseiket a számvevői munkaanyagokban rögzítették.

 

Két önkormányzatnál elkészültek a számvevői munkaanyagok


A számvevői munkaanyagokban megfogalmazott következtetések a „négy szem elv” alkalmazása alapján felülvizsgálatra kerültek. A minőségbiztosítási rendszer egyik fontos eleme, hogy a „négy szem elvű” felülvizsgálatot követően kerülnek véglegezésre a számvevői munkaanyagokban megfogalmazott következtetések.


A számvevők az ellenőrzés során tett következtetéseket a számvevői munkaanyagokban rögzítették, majd az ellenőrzés jóváhagyott ütemtervének megfelelően átadták az ellenőrzésvezető részére.

 

Laczi Hedvig Anna
ellenőrzésvezető