Két önkormányzat integritás és belső kontroll jelentéstervezete

2018-09-14 13:00   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla
Utoljára frissítve: 2018-09-14 13:01

Megkezdődött a számvevői munkaanyagok alapul vételével a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Ópályi Község Önkormányzata és a Vas megyei Nyőgér Község Önkormányzata számvevőszéki jelentéstervezeteinek összeállítása, amelyek az Elnöki Értekezleten kerülnek megtárgyalásra.

 

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők Ópályi Község Önkormányzata és Nyőgér Község Önkormányzata integritás és belső kontroll rendszerére vonatkozó ellenőrzés bizonyítékait áttekintették.

 

Az ellenőrzési bizonyítékok értékelését követően a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat, amelyeket átadtak az ellenőrzésvezető részére. Számvevői munkaanyagok értékelték az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének szabályszerűségét, az integritás kontrollok kiépítését és erősítését, illetve a teljesítménymérésre alkalmas követelmények kialakítását. A számvevői munkaanyagok megállapításai tényszerűek és megalapozottak.

 

Két önkormányzat integritás és belső kontroll jelentéstervezete készül

 

Az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagokban megfogalmazott következtetések alapján megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezetben a szintetizált megállapítások rögzítését, a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

 

Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint a jelentéstervezetek – a belső szabályrendszernek megfelelően – a minőségirányításért felelős szervezeti egység részére kerülnek megküldésre.

 

A számvevőszéki jelentéstervezetek az észrevételekkel, véleményekkel és javaslatokkal együtt az Elnöki Értekezleten kerülnek megtárgyalásra.

 

Kuszinger Andrea
ellenőrzésvezető