Két nemzeti park utóellenőrzése megkezdődött

2018-09-07 13:00   |   Feltöltötte: Dudás Pál Dániel

Az Állami Számvevőszék megkezdte az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság feladatellátásának és vagyonkezelésének utóellenőrzését.

Az utóellenőrzés során az Állami Számvevőszék (ÁSZ) értékeli, hogy az érintett számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban, az ellenőrzött szervezet által készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat végrehajtották-e. Az ellenőrzött szervezet szintjén az utóellenőrzés feltárja, hogy a szervezet az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat, illetve az intézkedések végrehajtása elmaradásának következtében továbbra is fennálló szabálytalanság esetén értékeli a közpénzek, közvagyon veszélyeztetettségét.

 

Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e.

 

Az Állami Számvevőszék az ellenőrzés előkészítése keretében tájékoztatta az ellenőrzés megindításáról az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságot és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóságot.

 

A számvevők megkezdték az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság ellenőrzésére való felkészülést, melynek során a számvevők megismerik az ellenőrzési programot, a sajátos jogszabályi környezetet, az ellenőrzött intézmények alapdokumentumait, tanúsítványait, valamint tevékenységüket. Az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról a számvevők írásbeli vizsgával adnak számot.

 

Mihálszky Kálmán
Ellenőrzésvezető