Két nem állami humánszolgáltató munkaanyagai készülnek

2018-12-29 11:28   |   Feltöltötte: Laczi Hedvig Anna

A Hajléktalanokért Közalapítvány és a Menhely Alapítvány ellenőrzései tekintetében a „Nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése" című témacsoportos ellenőrzési program alapján a számvevők és a szakértők megkezdték a számvevői és szakértői munkaanyagok elkészítését.

A Hajléktalanokért Közalapítvány 2004-ben alapult, és egyidejűleg át is vette – tevékenységében jelentősen kiegészítve – a Hajléktalanokért Alapítvány feladatait. A kiemelkedően közhasznú szervezet esetében az alapító képviseletét és jogainak gyakorlását a szociális területért felelős miniszter látja el. A Hajléktalanokért Közalapítvány döntéshozó szerve a kuratórium. A közalapítvány működését és szakmai támogatását a szociális területért felelős szakminisztérium látja el. A Hajléktalanokért Közalapítvány célja, hogy a hajléktalan emberek szociális problémáin enyhítsen, segítse őket a társadalomba való visszatérésben, valamint a szociális gondozásukat végző más hajléktalan-ellátó szervezeteket munkájukban országosan segítse, támogassa.

 

A Menhely Alapítvány 1989-ben került megalapításra. A Menhely Alapítvány döntéshozó szerve a kuratórium. A Menhely Alapítvány célja, hogy segítsen az otthontalan emberek helyzetén, valamint az otthontalan emberek helyzetének a megváltoztatásában. A Menhely Alapítvány alapvető tevékenysége az otthontalan emberek krízishelyzetének enyhítésére, az otthontalan emberek szociális ügyeinek intézésére irányul.

 

 

Két nem állami humánszolgáltató munkaanyagai készülnek

 

 

A számvevők és a szakértők az ellenőrzés ezen szakaszában felkészültek az ellenőrzés lefolytatására, majd a következtetéseik levonásához megkezdték az Állami Számvevőszék elektronikus adatbekérési rendszerébe a Hajléktalanokért Közalapítvány és a Menhely Alapítvány által feltöltött dokumentumok kiértékelését. Az ellenőrzés során tett számvevői következtetések a számvevői és szakértői munkaanyagokban kerülnek rögzítésre.

 

 

Laczi Hedvig Anna
ellenőrzésvezető