Két központi költségvetési szerv jelentéstervezete készül

2018-11-05 12:19:00   |   Feltöltötte: Sári Csaba

Az ellenőrzés következő szakaszának megfelelően elkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetnél és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnál.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a két központi költségvetési szerv – Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság – esetében is befejeződtek a számvevői munkaanyagok elkészítése, és átadásra kerültek az ellenőrzésvezető részére. Ezzel az ellenőrzés az újabb szakaszba léphetett, és elkezdődött a számvevői munkaanyagok és az ellenőrzési program alapján a jelentéstervezet összeállítása.

 


Az ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy a központi költségvetési szerv belső kontrollrendszere biztosította-e az átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit. Az ellenőrzés keretében értékeljük, hogy a központi költségvetési szervnél kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritási kontrollokat, továbbá megteremtették-e teljesítményellenőrzés feltételeit.


Forczek Andrea
ellenőrzésvezető