Két gazdasági társaság ellenőrzése új szakaszba lépett

2018-04-13 14:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

Két állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, az OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú Nkft. és a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nkft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásának kapcsán indult ellenőrzések során lezárult a számvevői munkaanyagok elkészítésének szakasza, és megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2018. február 13-án kezdte meg két állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, az OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú NKft. és a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai NKft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Miniszterelnökség tulajdonosi joggyakorlásának ellenőrzését.

Az ellenőrzésekbe kijelölt számvevők az ellenőrzött szervezetek által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával végezték el az ellenőrzési programban meghatározott szempontok szerinti értékelést, és megállapításaikat számvevői munkaanyagokban összesítették. A munkaanyagaik alapján elkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

Kerekes Péter

ellenőrzésvezető