Két budapesti alapítvány ellenőrzésére való felkészülés

2018-12-23 10:28   |   Feltöltötte: Laczi Hedvig Anna

A Hajléktalanokért Közalapítvány és a Menhely Alapítvány tekintetében az Állami Számvevőszék a jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdte az ellenőrzéseket.

A Hajléktalanokért Közalapítvány és a Menhely Alapítvány vonatkozásában az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve szerint megkezdődött a felkészülés a „Nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése – A humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatásai felhasználásának ellenőrzése (negyedik szakasz)" című témacsoportos ellenőrzési program alapján az ellenőrzésekre.

 

Az Állami Számvevőszék Stratégiájában célul tűzte ki, hogy az államháztartáson kívülre nyújtott költségvetési támogatások és az ingyenes vagyonjuttatások ellenőrzésével hozzájáruljon ahhoz, hogy a közpénzeket a civil szervezetek is átlátható módon használják fel a közfeladatok szerződésben vállalt – gazdaságos, hatékony és eredményes – ellátása érdekében.

 

Két budapesti alapítvány ellenőrzésére való felkészülés

 

Az ellenőrzések célja, hogy a Hajléktalanokért Közalapítvány és a Menhely Alapítvány szabályszerűen használta-e fel a központi költségvetésből kapott támogatásokat, valamint megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak a támogatások igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása.

 

Az Állami Számvevőszék az ellenőrzések előkészítése keretében a Hajléktalanokért Közalapítványt és a Menhely Alapítványt tájékoztatta az ellenőrzések megindításáról.

 

 

Laczi Hedvig Anna
ellenőrzésvezető