Készülőben két önkormányzat jelentéstervezete

2018-09-12 12:52   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Gacsály Község Önkormányzatának utóellenőrzésében a számvevők átadták a számvevői munkaanyagokat az ellenőrzésvezető részére, amelyek alapján az ellenőrzésvezető megkezdte a jelentéstervezet összeállítását. Az ütemezésnek megfelelően az ellenőrzésvezető Aba Város Önkormányzatának jelentéstervezetéhez is hozzálátott.

 

Az utóellenőrzés lefolytatása során a számvevők felülvizsgálták a megküldött ellenőrzési bizonyítékokat, amely dokumentumok kiértékelését követően az ellenőrzés tapasztalatai a számvevői munkaanyagokban rögzítésre kerültek. A számvevők az elkészült számvevői munkaanyagokat átadták az ellenőrzésvezető részére.

 

Készülőben két önkormányzat jelentéstervezete


A számvevőszéki jelentéstervezetek alapján áttekintésre kerül, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrzési megállapításai, javaslatai mennyiben járultak hozzá Gacsály Község Önkormányzatának és Aba Város Önkormányzatának átlátható, elszámoltatható közpénzfelhasználásához, koherens szabályozási környezetének kialakításához, valamint Gacsály Község Önkormányzatánál és Aba Város Önkormányzatánál korábban felmerült kockázatok kezeléséhez.


Az ellenőrzésvezető az ellenőrzési program és a számvevői munkaanyagok alapján megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítását.

 

Laczi Hedvig Anna
ellenőrzésvezető