Készülnek a számvevőszéki jelentéstervezetek két önkormányzatnál

2018-09-14 13:16   |   Feltöltötte: Bálint Kálmán Kadocsa
Utoljára frissítve: 2018-09-14 13:28

Az ütemtervnek megfelelően elkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása Nyárlőrinc Községi Önkormányzata és Onga Város Önkormányzata ellenőrzésében. A jelentéstervezet összeállítását az ellenőrzésvezető végzi, támaszkodva az ellenőrzés korábbi szakaszában elkészített számvevői munkaanyagokra és ajánlásokra.

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének megfelelően 2018. július 16-án kezdődött el a fentebb említett Önkormányzatok Integritás és belső kontroll modul ellenőrzése.


A két ellenőrzési helyszínen öt-öt számvevői munkaanyag készült el. A számvevők értékelték az Önkormányzatoknál az integritás kontrollok kiépítettségét, és belső kontroll rendszer kialakításának, és működésnek megfelelősségét az ellenőrzési program alapján. A számvevők megállapításaik tényszerűek, dokumentumokkal, és jogszabállyal alátámasztottak.


 

A számvevői munkaanyagok alapján az ellenőrzésvezető állítja össze a jelentéstervezetet. A jelentéstervezet összeállítása során az ellenőrzésvezető szem előtt tartja szakmai hitelesség, valamint közérthetőség fontosságát.

 

 

Bálint Kálmán Kadocsa
ellenőrzésvezető