Készülnek a munkaanyagok Vecsés és Arló utóellenőrzésében

2018-08-08 15:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

A számvevői munkaanyagok készítéséhez érkezett Vecsés Város és Arló Nagyközség Önkormányzatainak utóellenőrzése, mely szakaszban az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakítása és működtetése területén az ellenőrzött szervezetek által készített és az ÁSZ által elfogadott intézkedési tervekben meghatározott feladatok végrehajtását értékelik a számvevők, összhangban az érintett számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal.

Vecsés város Pest megyében található, 3 617 hektáron terül el. Állandó lakosainak száma a KSH által közzétett népességi adatok szerint 2017. január 1-jén 20775 fő volt. A polgármester a 2006. évi önkormányzati választások óta tölti be hivatalát, a jegyző 2009. július 1-jétől látja el feladatait.


Arló nagyközség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében fekszik, 4687 hektáron. Állandó lakosainak száma 2017. január 1-jén 3648 fő volt. A polgármester a 2013. április 21-i időközi önkormányzati választás óta tölti be tisztségét, a jegyző 2005. január 1-jétől látja el feladatait.

 

 

Az ellenőrzés ezen szakaszában a számvevők ellenőrzik és értékelik a rendelkezésre álló dokumentumokat, az intézkedési tervekben előírt feladatokat azok végrehajthatósága, illetve végrehajtása szempontjából, majd értékelés után részletesen alátámasztott megállapításaikat számvevői munkaanyagban rögzítik. A munkaanyag készítése során elvárás a számvevőktől a célratartottság, a teljeskörűség és a pontosság.


Az ellenőrzött önkormányzatok esetében az utóellenőrzés feltárja, hogy az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat, illetve az intézkedések végrehajtása elmaradásának következtében továbbra is fennálló szabálytalanság esetén értékeli a közpénzek, közvagyon veszélyeztetettségét.

 

Martus Bettina Szandra ellenőrzésvezető
Fodor Ilona számvevő gyakornok2