Elkezdődött két önkormányzat utóellenőrzése

2018-08-06 11:30   |   Feltöltötte: Dézsiné Kis Hajnalka
Utoljára frissítve: 2018-08-06 11:12

A számvevők az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdték a szakmai munkaanyagok készítését Abony Város Önkormányzata és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata utóellenőrzésében.

Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezet végrehajtotta-e.

Az utóellenőrzés feltárja, hogy a szervezet az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat, illetve  az intézkedések végrehajtása elmaradásának következtében továbbra is fennálló szabálytalanság esetén értékeli a közpénzek , közvagyon veszélyeztetettségét.

 

 

Az ellenőrzésben résztvevő számvevők az adatszolgáltatás keretében, az ellenőrzött részéről rendelkezésre bocsátott dokumentumokat elemzik és értékelik, majd ezek alapján vonják le következtetéseiket.

Dézsiné Kis Hajnalka

Ellenőrzésvezető