Készülnek a munkaanyagok egy nemzetiségi könyvtárnál

2018-05-04 15:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

Második szakaszba lépett az Udvari István Magyarországi Ruszinok Könyvtárának az ellenőrzése. A számvevők megkezdték az ellenőrzési bizonyítékok értékelését, a számvevői munkaanyagok készítését.

A jóváhagyott ellenőrzési ütemtervnek megfelelően folytatják a számvevők az ellenőrzést az Udvari István Magyarországi Ruszinok Könyvtáránál.

 

Az ellenőrzés célja, hogy az ÁSZ meggyőződjön arról, hogy a nemzetiségi intézmény gazdálkodása, belső kontrollrendszerének kialakítása és működése szabályszerű volt-e 2014-2016. között, továbbá a fenntartó által nyújtott támogatás felhasználása megfelelt-e a jogszabályi előírásnak. Az ellenőrzés keretében azt is értékelik a számvevők, hogy az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása szabályszerűen történt-e.

 

A felkészülést követően a számvevők megkezdték az ellenőrzött intézmény és a fenntartó Országos Ruszin Önkormányzat adatszolgáltatásának feldolgozását. Feladatuk, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével választ adjanak az ellenőrzési program kérdéseire és számvevői munkaanyagaik alapján tényszerű, közérthető és megalapozott számvevőszéki jelentés készüljön.

 


Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető