Készülnek a munkaanyagok egy nemzetiségi intézménynél

2018-05-11 16:00:00   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

Következő szakaszába lépett a Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógia Intézet ellenőrzése. A számvevők megkezdték az ellenőrzési bizonyítékok értékelését, valamint a számvevői munkaanyagok elkészítését.

A jóváhagyott ellenőrzési ütemtervnek megfelelően folytatják a számvevők az ellenőrzést a német nemzetiségi önkormányzat fenntartásában levő intézménynél.
Az ellenőrzés célja, hogy az Állami Számvevőszék meggyőződjön arról, hogy az intézmény gazdálkodása, belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése az ellenőrzött időszakban szabályszerű volt-e, valamint, hogy a fenntartó által nyújtott támogatás felhasználása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak. Az ellenőrzés keretében a számvevők azt is értékelik, hogy az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása szabályszerűen történt-e.

 

 

A felkészülést követően a számvevők megkezdték az ellenőrzött intézmény és a fenntartó Magyarországi Németek Országos Önkormányzata adatszolgáltatásának feldolgozását. Feladatuk, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével választ adjanak az ellenőrzési programban feltett kérdésekre és a számvevői munkaanyagaik alapján tényszerű, közérthető és megalapozott számvevőszéki jelentés készüljön.

 

Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető