Készülnek a munkaanyagok az önkormányzatoknál

2018-05-09 16:12:00   |   Feltöltötte: Wéber Luca Szandra

A 19. héten megtartott indító értekezletet követően lezárult felkészülési időszak és megkezdődött az ellenőrzési bizonyítékok értékelése és azok alapján a számvevői munkaanyag készítése Sellye Város Önkormányzata és Harkány Város Önkormányzata utóellenőrzése vonatkozásában.

A Számvevőszék célja jelen utóellenőrzések keretében annak értékelése, hogy a számvevőszéki jelentésekben (Sellye és Harkány ) foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezetek végrehajtották-e.


Amellett, hogy az intézkedések végrehajtásával az adott terület szabályszerű működése vonatkozásában csökkenhetnek a kockázatok, az utóellenőrzés azt is feltárja, hogy a szervezet az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ÁSZ ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszűntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat.


Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők a jóváhagyott ellenőrzési ütemtervnek megfelelően a felkészülés időszaka alatt elsajátították az ellenőrzés végrehajtásához szükséges jogszabályi környezetet és vizsgát tettek a programban foglaltakról.


A felkészülést 19. hét folyamán megtartott indító értekezlet támogatta, amely során a számvevők az ellenőrzés kapcsán felmerülő kérdéseikre részletes válaszokat kaphattak az ellenőrzésvezetőtől, ezzel is gördülékenyebbé téve az elkövetkezendő közös munkát.


Az indító értekezletet követően megkezdődött az ellenőrzött által teljesített adatszolgáltatások feldolgozása, mellyel kapcsolatos ellenőrzési megállapításokat 2018. május 18-ig kell számvevői munkaanyagba foglalni.

 

Gelencsér Zsolt
ellenőrzésvezető