Készülnek a munkaanyagok az MTA kutatóintézetei utóellenőrzésében

2018-09-07 13:07   |   Feltöltötte: Dr. Tóth Viktória

Megkezdték a számvevők az ellenőrzési bizonyítékok értékelését, a számvevői munkaanyagok készítését a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egyes kutatóintézeteinek utóellenőrzésénél.

Az ellenőrzött szervezetek által rendelkezésre bocsátott dokumentumok kiértékelésével folytatódik „az MTA egyes kutatóintézeteinek ellenőrzése - A Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeti hálózatának átalakítása, egyes kiemelt kutatóintézetek gazdálkodása és feladatellátása” című utóellenőrzés.


Az ellenőrzött szervezetek a korábbi számvevőszéki jelentés javaslataiban megnevezett, intézkedésért felelős szervezetek, a Magyar Tudományos Akadémia, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont, az MTA Ökológiai Kutatóközpont, valamint az MTA Természettudományi Kutatóközpont.


A Magyar Tudományos Akadémia és a megnevezett kutatóintézetek a korábbi számvevőszéki jelentés alapján intézkedési terveket készítettek. Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a korábbi számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat végrehajtották-e.


Az ellenőrzést végző számvevők megkezdték a számvevői munkaanyagok készítését, a tények, értékelések adatszerű megalapozását. A számvevők az ellenőrzés eredményeként tett megállapításaikat számvevői munkaanyagokban foglalják össze.

 

ellenőrzésvezető