Készülnek a jelentéstervezetek két alapítvány ellenőrzésében

2018-11-05 14:48:00   |   Feltöltötte: Dr. Tóth Viktória

A számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány, valamint a Batthyány Lajos Alapítvány gazdálkodásának ellenőrzéséről.

A számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása az Antall József Politika- és Társadalomtudományi Tudásközpont Alapítvány, valamint a Batthyány Lajos Alapítvány gazdálkodásának ellenőrzéséről. A számvevők számvevői munkaanyagokban rögzítették az ellenőrzés eredményeként tett megállapításaikat, amelyek a jelentéstervezet összeállításának alapját képezik. A számvevői munkaanyagok készítése során többszintű minőségbiztosítás épült az ellenőrzési folyamatba.

 

Az ellenőrzések célja annak megállapítása, hogy az alapítványok gazdálkodása során biztosított volt-e az elszámoltathatóság és az átláthatóság, valamint a közpénzből kapott támogatáshoz és az alapítványok által használt nemzeti vagyonhoz kapcsolódó nyilvántartások kialakítása, az előírt beszámolás, a nemzeti vagyon értékének megőrzése megfelelően történt-e.

dr. Tóth Viktória
ellenőrzésvezető