Készülnek a jelentéstervezetek három intézményfenntartóról

2019-01-04 14:11   |   Feltöltötte: Dr. Pellei Tamás

Az elkészült számvevői munkaanyagok alapján és az elfogadott ütemtervnek megfelelően megkezdődött a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Magyar Pünkösdi Egyház és a Fóti Ökumenikus Közművelődési Egyesület intézményfenntartói feladatellátásáról szóló számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

Az ellenőrzés során a számvevők választ adtak többek között arra a kérdésre, hogy a fenntartók szabályszerű működési és gazdálkodási környezet kialakításával megteremtették-e a költségvetési támogatások átlátható, elszámoltatható igénybevételének, felhasználásának feltételeit; a költségvetési támogatásokat szabályszerűen fordították-e az intézményeik működtetésére, továbbá arra, hogy a köznevelési intézményeik működtetéséhez felhasznált közpénzekre vonatkozó gazdálkodásával a nyilvánosság előtt elszámoltak-e.


Az ellenőrzést végző számvevők megállapításaikat munkaanyagaikban rögzítették, amelyek alapján kezdte meg az ellenőrzésvezető a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítását. A folyamat minőségbiztosításának keretében a munkaanyagokat mind a számvevők, mind az ellenőrzésvezető „négy szem" elvű felülvizsgálat keretében kontrollálta.

 

 

dr. Pellei Tamás
ellenőrzésvezető