Készülnek a jelentéstervezetek

2018-05-04 16:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

Készülnek a jelentéstervezetek a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola és a Magyarországi Ukrán Kulturális és Dokumentációs Központ ellenőrzési tapasztalatairól.

Az ellenőrzés ütemtervének megfelelően átadták a számvevők a két nemzetiségi intézmény gazdálkodásának az ellenőrzéséről készített munkaanyagaikat. Ezzel a lépéssel újabb szakaszába lépett az ÁSZ ellenőrzése. A számvevők értékelését tartalmazó munkaanyagok alapján megkezdte az ellenőrzés vezetője a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását, a megállapítások írásba foglalását.


Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy az országos nemzetiségi önkormányzatok által alapított és fenntartott intézmények gazdálkodása, a belső kontrollrendszer kialakítása és működése a jogszabályi előírásoknak megfelelő volt-e, továbbá a fenntartó önkormányzat által nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e. A jelentéstervezet kitér az intézményeket fenntartó országos nemzetiségi önkormányzatok fenntartói, irányítói feladatellátása szabályszerűségének az értékelésére is.


A jelentéstervezet elkészítése során újabb minőségbiztosítási folyamatra került sor, az ellenőrzést felügyelő felügyeleti vezetővel megtartott értekezlet keretében.


Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető