Számvevői munkaanyagok Győrszemere és Dunakeszi utóellenőrzésében

2018-09-07 15:55   |   Feltöltötte: Petró Katalin
Utoljára frissítve: 2018-09-17 08:51

Győrszemere Községi Önkormányzata és Dunakeszi Város Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításával és működtetésével kapcsolatban indult utóellenőrzés során lezárult a számvevői munkaanyagok elkészítésének szakasza.

 

Győrszemere, Nyugat-Dunántúlon Győr-Moson-Sopron megyében található község. A lakónépesség száma 2017. január 1-jén 3324 fő volt. Az Önkormányzat hat tagú Képviselő-testületének munkáját három bizottság támogatja. A községben Polgármesteri Hivatal, óvoda, családsegítő szolgálat, általános iskola működik.


Dunakeszi város a Közép-Magyarországi régióban, Pest megyében található. Állandó lakosainak száma 2017. január 1-jén 43 005 fő volt. A településen bolgár, roma és német helyi nemzetiségi önkormányzat működött. Az Önkormányzat a Hivatalon kívül hét intézménnyel, valamint egy kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társasággal látta el a feladatait.

 

 

 

 

A számvevők az utóellenőrzés során tett megállapításaikat az ellenőrzött szervezetek által rendelkezésre bocsátott dokumentumok, adatok, kimutatások és tanúsítványok alapján rögzítették a számvevői munkaanyagukban. A megállapítások tényszerűek, dokumentumokkal, jogszabállyal alátámasztottak. A számvevők egymás munkaanyagait négy szem elvű minőségbiztosításnak vetették alá. A számvevők a munkaanyagot elkészítették, majd átadták az ellenőrzésvezetőnek, aki ez alapján megkezdi a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

 

Petró Katalin
ellenőrzésvezető