Készül Ócsa Városüzemeltetési Nkft. jelentéstervezete

2018-01-12 09:07   |   Feltöltötte:

Megkezdődött Ócsa Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a tulajdonosi joggyakorló Ócsa Város Önkormányzata ellenőrzéséről készült számvevői megállapításokat tartalmazó munkaanyagok alapján a jelentéstervezet elkészítése.

A Társaság az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság. A Nonprofit Kft. alapításának célja az Önkormányzat által kötelezően ellátandó közfeladatok végzése volt.

 

 

Az önkormányzatok többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok ellenőrzése kiemelten fontos a vagyon megőrzése, megóvása érdekében. A társaság kormányzati szektorba sorolt egyéb szervezetek közé tartozott, amely szektor elszámolásaiban megjelenő önkormányzati tulajdonú gazdálkodó szervezetek esetében alapvető követelmény, hogy gazdálkodásuk, működésük szabályszerű és az általuk szolgáltatott adatok minél megbízhatóbbak legyenek. A számvevők által elkészített ellenőrzési megállapítások alapján az ellenőrzés a számvevőszéki jelentéstervezet elkészítésével folytatódik. Az ellenőrzés időszaka 2013-2016. évekre terjed ki.

 

Vertkovczi Mária
ellenőrzésvezető