Készül négy nemzeti tulajdonú gazdasági társaság munkaanyaga

2018-11-05 13:24:00   |   Feltöltötte: Jánosi István

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési programjának megfelelően megkezdődött a számvevői munkaanyagok összeállítása négy nemzeti tulajdonban lévő gazdasági társaság ellenőrzése tekintetében.

 

Mint arról már korábban beszámoltunk, az Állami Számvevőszék állami tulajdonban lévő gazdálkodó szervezetek vagyonmegőrzési tevékenységének ellenőrzése keretében megkezdte a KÖZSZOLG Pápai Köztisztasági és Szolgáltató Nonprofit Kft., a Váci Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., a Buda-Hold Vállalkozás Szervezési és Szolgáltató Kft., a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. és tulajdonosi joggyakorlóik ellenőrzését.

 

 


A számvevők az ellenőrzési programból történő felkészülést és az ellenőrzött szervezetek által megküldött ellenőrzési dokumentumok áttekintését követően az ellenőrzési bizonyítékok alapján megkezdték a számvevői munkaanyag összeállítását.


Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a 2015-2017. években a tulajdonosi joggyakorlók a gazdasági társaság feletti tulajdonosi joggyakorlás kereteit kialakították-e, a tulajdonosi joggyakorlás megfelelt-e a jogszabályi és a belső előírásoknak, továbbá a gazdasági társaságok biztosították-e a vagyon védelmét a nyilvántartások szabályszerű vezetése és a mérleg tételeinek leltárral történő alátámasztása útján, az előírásoknak megfelelően gondoskodtak-e a használatukban, kezelésükben lévő nemzeti vagyon értékének megőrzéséről, gyarapításáról, hasznosításáról.

 

Jánosi István
ellenőrzésvezető