Készül Kozármisleny ellenőrzésének jelentéstervezete

2018-10-12 09:06:00   |   Feltöltötte: Dr. Domokos Magdolna

Az Állami Számvevőszék elfogadott ütemtervének megfelelően megkezdődött a jelentéstervezet összeállítása Kozármisleny Város Önkormányzatának ellenőrzése során

 

A számvevők az ellenőrzési programnak megfelelően az ellenőrzött szervezet által megküldött dokumentumokban és tanúsítványokban foglaltakat feldolgozták, levonták a következtetéseiket, majd a felülvizsgálatot követően munkaanyagaikat átadták az ellenőrzésvezető részére.


A számvevői munkaanyagok átvételét követően az ellenőrzésvezető megkezdte Kozármisleny Város Önkormányzatának ellenőrzése vonatkozásában a számvevői munkaanyagokban megfogalmazott következtetések feldolgozásával a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

 

 

Az összeállított számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzésvezető a felügyeleti vezetővel egyeztetett szakmai értekezlet keretében áttekinti.


Az ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az Önkormányzat belső kontrollrendszere biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit. Az ellenőrzés keretében értékeljük továbbá, hogy az Önkormányzatnál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat és azt, hogy megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.

 

Dr. Domokos Magdolna
ellenőrzésvezető