Készül két újabb állami tulajdonú társaság jelentéstervezete

2018-05-04 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Következő szakaszába lépett az állami tulajdonú Államadósságkezelő Központ Zrt. és a Kazincbarcikai Kórház NKft. ellenőrzése, folyamatban van a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

 

A számvevők és külső szakértők elkészítették munkaanyagaikat, ezzel lezárult az ellenőrzési szakasz és kezdetét vette az Államadósságkezelő Központ Zrt. és a Kazincbarcikai Kórház NKft. vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének megfelelőségi ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.


Az ellenőrzést végző számvevők és külső szakértők munkaanyagokban foglalták össze az ellenőrzés során levont következtetéseiket, amelyek alapján az ellenőrzésvezető számvevőszéki jelentéstervezeteteket készít.

 

 

Az ellenőrzésvezető a megalapozottság, a szakmai hitelesség, a közérthetőség szem előtt tartásával állítja össze a számvevői és szakértői munkaanyagok következtetéseiből a számvevőszéki jelentéstervezeteket. Az Állami Számvevőszék módszertanának megfelelően a közérthető, rövid, tömör és felhasználóbarát jelentések készítésével a cél az, hogy eredményesebben hasznosíthatóak legyenek a számvevőszéki jelentésekben bemutatott ellenőrzési következtetések.

 


Sali Sándorné
ellenőrzésvezető