Készül két ceglédi önkormányzati gt. munkaanyaga

2017-12-05 11:24:00   |   Feltöltötte: Bődi Emőke

Helyszíni ellenőrzés szakaszba lépett két ceglédi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság ellenőrzése. A számvevők megkezdték a megállapítások írásba foglalását.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az Állami Számvevőszék megkezdte a Ceglédi Termálfürdő Üzemeltető Kft, a VÁRVAG Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Nonprofit Közhasznú Kft, valamint e gazdasági társaságok tekintetében a tulajdonosi joggyakorló Cegléd Város Önkormányzatának az ellenőrzését.

 


Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy az önkormányzat vagyongazdálkodási tevékenysége során szabályszerűen gyakorolta-e a tulajdonosi jogait; a gazdasági társaság szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége, bevételeinek és ráfordításainak elszámolása megfelelt-e a jogszabályi és tulajdonosi előírásoknak; a gazdasági társaság kötelezettségállománya jelent-e kockázatot a működésre, valamint a gazdálkodás átláthatósága és elszámoltathatósága érdekében biztosítva volt-e a szolgáltatás díjának megalapozottsága szabályszerű önköltségszámítással.


Az adatszolgáltatás felülvizsgálatát követően a számvevők megkezdték a megállapításokat tartalmazó számvevői munkaanyagok összeállítását.

 

Korsósné Vigh Andrea
ellenőrzésvezető