Készül két állami gt. jelentéstervezete

2018-06-01 11:00:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

A jóváhagyott ütemtervnek megfelelően elkészült, és 2018. május 25-én az Elnöki Értekezletre előterjesztésre került az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése keretében a Kazincbarcikai Kórház NKft. és az Államadósság Kezelő Központ Zrt. megfelelőségi ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéstervezet.

Az Állami Számvevőszék az állami tulajdonú gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése keretében a 2013-2016. évek tekintetében ellenőrizte a Kazincbarcikai Kórház NKft.-t és az Államadósságkezelő Központ Zrt.-t. Az ellenőrzés kiterjedt az állam tulajdonában lévő gazdasági társaságok vezetőinek értékelésére is a 2016. év tekintetében.

 

 

Az ellenőrzött által szolgáltatott adatok kiértékelése alapján elkészültek a következtetéseket tartalmazó számvevői és külső szakértői munkaanyagok, valamint elkészültek a számvevőszéki jelentéstervezetek. Az ellenőrzésvezető által összeállított számvevőszéki jelentéstervezeteket a felügyeleti vezető az ütemterv szerinti „háromnegyedidős” konzultáció keretében véleményezte, valamint azokkal kapcsolatban javaslatokat fogalmazott meg. A számvevőszéki jelentéstervezetek Elnöki Értekezletre való előterjesztését követően a támogató osztályok véleményezik a célratartottságot, az ellenőrzési programnak való megfelelőséget, valamint a megállapítások jogszabályi alátámasztottságát.


A számvevőszéki jelentéstervezeteket az észrevételekkel és véleményekkel együtt az Állami Számvevőszék Elnöki Értekezlete tárgyalja meg.


Sali Sándorné
ellenőrzésvezető