Készül három önkormányzati gazdasági társaság munkaanyaga

2017-12-07 13:04:00   |   Feltöltötte: Dr. Kozsuch Edina

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési programjának megfelelően megkezdődött a számvevői munkaanyagok összeállítása.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az Állami Számvevőszék megkezdte a Soroksári Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft., a Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft., és a "Kárpátia Kincsesház Kistelek" Térségi Humán Innovációs, Oktatási és Közszolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ellenőrzését, valamint a tulajdonosi joggyakorlóik, így Kistelek Városi Önkormányzat, valamint Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzata ellenőrzését.

 

Állami Számvevőszék

 

A számvevők az ellenőrzési programból történő felkészülést és az ellenőrzött szervezetek által megküldött ellenőrzési dokumentumok áttekintését követően az ellenőrzési bizonyítékok alapján megkezdték a számvevői munkaanyag összeállítását.

Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a 2013-2016. évek tekintetében az önkormányzat szabályszerűen gyakorolta-e tulajdonosi jogokat, a gazdasági társaságok szabályozottsága, gazdálkodása, vagyongazdálkodása megfelelt-e az előírásoknak, fizetőképességük biztosított volt-e.

 

Ráczkevi Katalin
ellenőrzésvezető