Készül a Színház- és Filmművészeti Egyetem jelentéstervezete

2018-10-12 13:29:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

A Színház- és Filmművészeti Egyetem működésének áttekintését az év második felében azzal a céllal kezdte meg az Állami Számvevőszék, hogy az ott tapasztalt esetleges hiányosságokat feltárja, elősegítve az Egyetemen végzett pénzügyi- és vagyongazdálkodás szabályszerűségét.

Az ellenőrzésünk célja annak megítélése, hogy SZFE működése elszámoltatható módon, a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvét érvényesítve zajlott-e, valamint hogy biztosította-e a nemzeti vagyon értékének megőrzését, védelmét és szabályszerű kezelését.


Az ellenőrzést végző számvevők a számvevői munkaanyagaikat korábban elkészítették. Ezt követően került sor számvevői munkaanyagok négy szem elvű felülvizsgálatára, amelynek keretében az ellenőrzésbe kijelölt számvevők egymás munkaanyagait vizsgálták felül. A végleges számvevői munkaanyagok dokumentált módon kerültek átadásra az ellenőrzésvezető részére.


A számvevői munkaanyagok értékelték a Színház- és Filmművészeti Egyetem belső kontrollrendszerének és vagyongazdálkodásának megfelelőségét a jóváhagyott és az ellenőrzött rendelkezésére bocsátott ellenőrzési program alapján.


A számvevők által készített munkaanyagokban a megállapítások tényszerűek, dokumentumokkal, jogszabályokkal alátámasztottak. Az ellenőrzésvezető a munkaanyagokat szintetizálja, tömöríti a szakmai megállapításokat, annak érdekében, hogy a közpénzfelhasználás ellenőrzése eredményéről egy szakmailag hiteles és egyben közérthető jelentéstervezetben számoljunk be.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető