Készül Alsónémedi utóellenőrzésének számvevői munkaanyaga

2018-08-03 09:09   |   Feltöltötte: Valastyánné Dr. Vízhányó Júlia

A számvevői munkaanyag készítésének szakaszába lépett Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának az önkormányzat belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzése.

Az Állami Számvevőszék utóellenőrzésekre vonatkozó stratégiai céljának megvalósítása keretében, a 2018. első félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján kerül lefolytatásra Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának (továbbiakban: Önkormányzat) utóellenőrzése. A számvevők arra keresnek a választ, hogy a számvevőszéki jelentés közzétételétől kezdődően a jelen utóellenőrzés megkezdéséig tartó időszakban az Önkormányzat az intézkedési tervben vállalt kötelezettségeinek eleget tett-e.

 


Az ellenőrzés megkezdését megelőzően elektronikus adatszolgáltatásra kértük fel az Önkormányzatot. Az adatszolgáltatást az Önkormányzat teljesítette, az ellenőrzési bizonyítékok feldolgozása, a számvevői munkaanyagok elkészítése megkezdődött.

 

Az utóellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az érintett számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban, az ellenőrzött szervezet által készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat végrehajtották-e.

 

Valastyánné dr. Vízhányó Júlia
ellenőrzésvezető