Készülnek a jelentéstervezetek két község utóellenőrzéséről

2018-09-07 12:32   |   Feltöltötte: Dr. Gucsa Tímea Katalin
Utoljára frissítve: 2018-09-07 14:17

Az Állami Számvevőszék elfogadott ütemtervének megfelelően megkezdődött Almásfüzitő Község Önkormányzata és Ceglédbercel Község Önkormányzata utóellenőrzésében a jelentéstervezet összeállítása a számvevői munkaanyagok alapján.

 

Az Állami Számvevőszék az általa befogadott intézkedési tervben foglaltak megvalósítását utóellenőrzés keretében ellenőrizheti. Az utóellenőrzés célja annak értékelése, hogy a 16181. illetve a 17010. számon nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésekben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban az önkormányzatok végrehajtották-e az ÁSZ által elfogadott intézkedési tervben foglalt feladatokat.


A számvevők az utóellenőrzés során tett megállapításaikat az ellenőrzési programban foglaltaknak megfelelően, az ellenőrzött szervezetek által rendelkezésre bocsátott dokumentumok, adatok és tanúsítványok alapján rögzítik a számvevői munkaanyagukban.

 

 

Készülnek a jelentéstervezetek két község utóellenőrzéséről

 


A számvevők az elmúlt héten befejezték az ellenőrzéshez felhasznált bizonyítékok értékelését és elkészítették munkaanyagaikat, amiket átadtak az ellenőrzés vezetőjének.


Az ellenőrzés vezetője megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet elkészítését a számvevők által tett következtetésekre és értékelésekre támaszkodva.


Az ellenőrzés hozzájárul az önkormányzatok átlátható, elszámoltatható közpénzfelhasználásának megteremtéséhez, mivel a végre nem hajtott intézkedések további kockázatokat hordozhatnak a közpénzzel való gazdálkodás során.

 

 

 

Dr. Nagy Judit
ellenőrzésvezető